0

ade orang kat rumah x?!!!

malam tuh,baru sedap2 tepuk bantal...,tetibe lak anasir luar datang mengganggu..'haish,x keje larh nak datang mase aku nak tido,ade kang keluar paper besok front page ade orang mati depan pitu nie kang..,nie x laen dan x bukan mesti pak guard yang sibok mintak no aku memalam yang x pakai spek nie( malam yang buta).dengan kemalasan yang melampau,aku pon bangun la dari hostel bed(name cadar bed yg aku curik drpd cadar hostel my sis) aku,kaki aku macam x rela begerak dah time 2..,menunjukkan tahap kemalasan aku yang sampai kemuncaknye...

aku rase jauh sangat lah pulak bilik aku ngan pintu nie,lambat beno nak nympainye...tiktoktiktok,ade la dalam sejam,baru lah aku sampai kat pintu...,punye lah lembab,tp,pak guard nie mmg aku respect tol la..,rajin beno diye mengetok pintu rumah aku sampai dah nak tecabut pintu tu...,'saba larh pak guard..,x payah lah sampai nak runtuhkan rumah saye yang memang retak menanti belah nieh..hish'

kriutttt,bunyi pintu rumah aku yang dah nak tercabut diketuk olah pak guard tadi berbunyik lps separuh muke aku boleh nmpak kat luar...gelap gelemat..,x nampk muka pak guard yg sememangnye gelap gelemat mcm malam 2...,tetibe,petir menyambo...'lak datang mane pulok petir nieh,tetibe je,ujan x de,angin x de...,aku yg tgh asyik tgok petir,smpai x nmpak pulak muke pak guard mse terang petir menyambo td,tp,petir 2 mcm bg second chance la pulak...sekali lagi,petir,kilat,guruh,sumenye nak keluar skli,x sabo2 doh...n aku,pon ternampak larh muke 'pak guard' td...dgn mmg dalam ketakutan yg amat sgt,aku pon ape lg,jerit la sekuat hati...smpai trcmpak bekas duit kat muka aku...,rupanye,'pak guard' aku 2,bukanye pak guard,tp budak yg kutip derma dari kg sebelah yg terbako sebab tok imam lupe diye tgh masak ikan,lupe nak angkat smpai ikan 2 terbako sekali n curtain dapo pak imam 2 terbako,n api merebak smpai satu kg,kesian betol,tragis...
aku yg toye nie,igtkn dah malam,sbb mmg hari 2 gelap giler..,rupenye siang lg...so,munasabah la budak 2 kutip derma pepagi kan..,yg x munasabah nye,knape la diye ketok pintu rumah aku smpai nak tercabut,tau la kg tebako,rilek lar...spe suruh pak imam tu lupe nak angkat ikan..,kan da mnyushkn aku...

0 Virus:

Catat Ulasan

Back to Top