0

KAMI TAK BODOH,DIORANG TU YANG PANDAI SANGAT!!!

"korang ingat kelas korang best sangat ke?"

"korang ingat korang dah cerdik sangat?!"

"heyh,kelas 2A lebih baik dari kelas korang..!"

"korang jangan ingat korang kelas KAA korang dah bagus sangat...!"

"korang jangan bangga lah korang dok kelas pertame..!"

huh,cerca,caci,marah,semue kelas kitorang..yang salah,kitorang,yang malas,kitorang...yayaya...betollah tu,betol sangat2..disebabkan upt1 kitorang down dari kelas A,maknenye kitorang ni bodoh sangat la..adoihlah...kitorang pon buat muke innocent jela..takkan nak maki cikgu tu balik...buat tak tau sudah...

jumaat smalam,pekse kkq(bg kengkawan aq tau lah ape maksud kkq tu,bg yang x tau,buat-buat tau je lah ek...)pepagi lagi,semue sibuk nak cari buku teks,mule lah nak mnghafal smue pagi tu jugak...tulah rutin kitorang,dah mcm mne tak kene marah,cari pasal...kitorang pduli ape,asal bace sudah lah...

abez pekse,spt biasa,yg dpn tarik kerusi pandang kwn blakang and start talking about the exam...rate2 mngeluh jelah..nak buat camne,mmg tak prepare,kompem lah diorang kate"oih,susah tak?" "eh,senang gile,pejam mate je boleh jawab..." ye lah,pejam mate je boleh jawab,tidolah tuh..hampeh! Aku macam bese ar,buat muke steady aku jelah...orang terlampau cerdik sgt ni susah lah kan...siap setengah jam je,setengah jam lagi,rehatkan mate aku lah...penat gak tengok tulisan jawi yang ntah pape ntah tanye aku pasal imam qiraat lah,pasal surah surah panjang yang kompem aku tak afal tulah nak klua pekse..tak de lah nak tanye mak aku masak tgah masak ape kat rumah tu,ayah aq keje ape ke..kan dah mati2 aku dpt A punye..tak yah cikgu susah2 membebel kat kitorang...

lepas exam,pj...disebabkan exam kitorang betol2 abez seblom pj,maka berpeluang lah nak tengok pdg..,kot2 lah boleh buat kerje amal mencabut rumput ke,tak pon melepak bawah pokok ke...best gak...mesti korang pelik kan kenape mase exam ade pekse?bekos,kelas kitorang je yg exam,biaselah,kelas spesial...

setibenye d padang,aku dikajutkan dgn makhluk2 kelas sbelah terutamanye,chinese lah..kat pdg pon bwk buku...wah,wah,wah,hebat sungguh....lame sikit,cikgu pon dtg dgn garangnye,watdehel diye boleh tanye why kitorang x maen..eh!suka hati aku lah nak maen x nak,ko jeles nape..tp,utk mnyedapkan hati diye lah,my kwn ckp,dah main td...skarang tgh rehat jap..kelentong je la...then diye tanye lak group kls sblah..."korang buat ape?" diyorang jawab.."study,cikgu.."HUH!!!mmg bajet ar mase tu,huish....lps tuh,dgn sinisnye cikgu tu ckp kat kitorang.. "budak kelas A mmg rajin,bukan mcm budak kelas KAA..."oih,mmg brnanah telinga gua...heyh,kalo rajin sgt pon,takkan lah kitorang nak menyesakkan kpale otak kitorang smpai kat pdg pon nak bwk buku...dah kementerian buat padang tu untuk orang main,bukan utk bace buku...hish!then,kitorang pon ape lagi,ngutuk lah cikgu tak ingat..padahal cikgu tu sebelah je...haha,betape kuang hajo nye kitorang..alah,dulu2 kelas kitorang lah yg baik,kitorang lah cerdik,tp lps bebudak chinese n ebah yang dtg entah dari mne tuh smpai sini,cikgu mule lah nak membandingkan kitorang..heyh,cikgu...diorang tu rajin bukan sbb cikgu sini,tp sbb cikgu skolah asl diorang lah..kitorang nie bodo sbb cikgu kat sini tak reti nak mngaja...pliz lah terime kenyataan....KITORANG TAK BODOH,TP DIORANG TU YANG CERDIK SANGAT...

0 Virus:

Catat Ulasan

Back to Top