0

citer di bwh,ade kene mengena dengan cerita diatas..

ok,dsbbkan citer kat bwh nie psl Mat Bunting dgn mercun-mercun-nye...so,citer kat atas pon psl mercun tp Mat Bunting tak adelah...diye dah innalillah...dan citer nieh lebih real.

semalam ayh aku beli mercun,sbb abg polis tak bg free lg taun nie..cis!ade mercun lidi,mercun-nmpak-mcm-mercun-roket-tp-bukan,mercun katak toink-toink,mercun tu mercun nie...haha,aku tak tau lah mercun nie byk sgt name..tp yg aku ingat name saintifik mercun bola..koloboriaxiedrog-ba.ok aku tipu.

aku tengok sebatu jauh-pakai teropong..yelah..,nanti tak sempat nak lari kalau mercun lidi keja aku-aku lari cegampang..ayh n abg aku semangat nyalakan api-aku cuak.first mercun meletup-aku lompat 2 kaki tinggi.mercun ke-2,ke-3,ke-4...aku tak lompat dah sbb penat.aku lari rampas bunga api kat tangan adik aku-aku pon nak main jugak-diye belagak-pusing2 keliling rmh-aku lg terer-pusing keliling bandar.

abg aku bajet lagend.ingat diye sorang je reti main mercun-lwn budak sebelah rumah-perumahan kitorang jadi medan peperangan-sekejap-sebelum bomba dtg mrh kitorang.diorang kate diorang nak tido susah-esok nak padam rumah terbako.

bomba balik-abg aku smbung balik.aku habiskan bunga api 2 kotak malam tu jugak.aku tak kire.aku habiskan jugak.

kesimpulan : kalau tak lagend main mercun,main bunga api sudah.jangan buat2 lagend-nanti putus tgn-masuk sekabo.

0 Virus:

Catat Ulasan

Back to Top