0

oh,exam datang lagi,hatiku tertawan..

ehem,first nak ckp assalammualaikum...korang jgn lah pelik pulak bile aku tetibe nak buat baik setelah lame menjahatkan diri..aku bukan nak mati lg,ok..erm,yg kedua nak ckp sorry sbb lame tak mengupdate blog...so,sbg tanda sorry aku yg dah berlori2 tu,aku dengan semangat wira,waja,exora,inspiranye telah mengupdatekan korang satu entry...terimalah!!

sebelum 2,nk gtau memang sesape yg tertawan setiap kali pekse 2 ade masalah dalaman yg sukar diubati lah...ini disebabkan oleh...,seumur hidup aku dari lahir smpai lah aku besar cenggini,aku tak pernah rase tertawan bile tiap kali pekse...kenape?korang ade tanye kenape?tak ade?ok,nie yg nak bgtaw ni..,
  • pertame : aku kene hafal 10 buku dlm satu minggu sbb aku takkan studi selagi besok tak pekse...itu lah aku,so jgn mrh aku..n ke 10-10 buku itu bukanlah senipis - nipis buku yg boleh didapati di kedai2 menjual buku ABC budak tadika,tapi tebal nye...huish,tak sah kalo tak melebihi 200 m/s..ye,maybe bg korang takdeklah tebal sgt,tp cer pikir aku nak afal 10 buku x 200 m/s... 1 minggu..wah3...blh cipta rekod tuh..

  • kedua : lain yg aku hafal,lain pulak dah yg keluar...aduss..,ni yg paling sakit hati nie,sia2 je aku dok sejam menghafal mende 2,last2...blurr

  • ketiga : korang pernah rase tak ape yg aku rase...setiap paper,paling sekejap pon 1 jam,n tadi aku baru jawap 1 paper pg,3 paper lps rehat nonstop..dah arh tak blh berjalan,yelah aku tau lah exam tak blh gerak2..kalo toleh kanan,masa lak tak tepat,cikgu ade kat blakang...n...."awak,keluar sekarang!!"oh yeah,nasib aku tak pernah kena..ok,korang dah tangkap ape yg aku rase?aku rase takkan ade sesape yg rase pon,sbb aku dgn anom je yg blh rase mende nieh...tak tau lah knape,maybe sbb kitorang nie 'istimewa'...nak tau rase ape,bile 3 jam aku dok atas kerusi tu,tibe2...aduh,rase sengal2 lak bontot nieh...aduh2...mulelah duduk tak diam...kalo time tak pekse,blh lah jugak aku tawaf satu kelas..nie tak..len kali nak bawak kusyen arh...

  • keempat : undang2 cik yah kitorang yg baru...spe yg tak tau cik yah 2 sape,meh aku gtau,cik yah itu merupakan guru besar/pengetua skolah kitorang a.k.a PUAN HAWIAH...n aku mmg akn buat dosa kering bile setiap isnin mc kat perhimpunan ckp..."seterusnya dijemput puan pengetua untuk memberi ucapan/maklumat" aduss...maka dengan itu,secara automatiknye aku akan tertidur selepas cik yah bg salam,yelah...,salam kene jawab kan...ok,undang2 baru diye : tak boleh tido time pekse..kene semak balik jawapan...ini yang aku tak boleh blah nie..watdehel aku kene semak balik,setiap kali aku semak,mmg jwpn aku bertukar punye..lps 2 mulelah konpius mane satu yg betol,so solutionnye;cik yah takdek..,baik aku tidor...muahahah
so yg diatas adalah sebab-sebob kenape aku taknak/tak hingin/malas/tak kuase/takdek perasaan/tak dek semangat nak studi 4 exam...so,ape lg wa nak kate??wa caw cincaw!!

0 Virus:

Catat Ulasan

Back to Top