CONTEST BY AI: BESTFRIEND FOREVER


Hai peeps. Seperti yang dah bagitau pada entri lepas, memang nak share pasal this one girl-my very bestfriend. Then, come across this contest. What a coincidence! Haha.

Nurul Nadhira Bt Abd Wadi. Yep,beautiful name with beautiful features.


Obviously dia yang putih macam tisu tandas tu hahahaha. How many years already? 10 years and still counting 😁.

Here's the story on how i met  your mother her. Lol. 

Darjah 5 dia datang *tet net net , dengan lengang lengguknya. Rompin ni suburban area. Small city. The folks and kids were born and raised with pessimist and conservative thinking. Well,she. She came from state capital of Pahang,which is Kuantan. 

Kami tak boleh tengok orang pelik sikit. Dasar kampungan hahahah. Kami panggil dia gedik dan bajet cun (obviously sebab kami semua budak pantai with tanned skin and she's not) Lmao,rotten kids already. 

Memang teruk habis dia dipalau. Mula-mula aku pun tak suka dia sebab semua orang tak suka dia. Amende? Haha.

And then,ada sorang budak kelas aku ni pergi tegur dia. Masa tu takde orang dalam kelas. Only two of them. I cant help but being curios,haha. Aku pun join, mungkin sebab masa tu rehat tapi vitagen Kedai Cik Malik dah habis dirembat budak tahun 6-jadi aku pulang ke kelas awal membawa perasaan hampa. Mungkin lah.

Cerita punya cerita. Mak aih,sedih jugak jadi beliau ni. Rasa simpati mencurah curah ke daun keladi. Eh? Jadi aku pun decide nak kawan dengan dia dan mengharungi liku liku terakhir sebagai budak sekolah rendah yang suci murni.

Walaupun bukan aku yang approach mula mula,dan rasa seperti perampas pun ada. Dari situ lah aku mula baik dengan Nadh Blur ni. Dia ni nampak je cantik,dia punya blur boleh bawak gaduh. 

Jadi begitulah persahabatan kami bermula. Kalau nak cerita pasal dia ni,sampai laut merah tu boleh jadi kuning pun takkan habis. Time dia jadi pengawas sekolah dan bergaduh dengan group pengawas yang dinamakan sempena iklan susu Bestari, akulah yang jadi posmen pengutus kematian (kata-kata) mereka. Dan banyak lagi cerita yang aku tak ingat. Mana nak ingat, sibuk nak UPSR. Omg,rasa tua sebut UPSR. Ade lagi ke tak UPSR tu sekarang.

Dah tak jadi appreciation entri pulak-lebih kepada mengumpat rasanya.Haha. Apa apa pun, jauh ke dalam jiwa ni aku harap persahabatan ni kekal sampai bila bila. Sebab dia-AKU SAYANG GILA!
2

Happy Belated Birthday!


Semalam birthday aku. Thank God,takde yang wish dalam group. Aku sangat sangat sangat tak suka orang wish dalam group,for no reason.

Syok sendiri ke tu buat entri pasal bithday sendiri? Haha,tidak..tidak.. Aku tulis sini sebab benda ni tak boleh cerita dekat twitter. Nanti terasa. Well,berdasarkan cerita ni,aku yang patut terasa.

Masa aku dalam tingkatan 1 atau 2 tak ingat. My bestfriend plan birthday surprise gitu depan taman depan rumah aku. It aint no surprise pun sebab aku dengar motor lalu lalang and I peek out to see what they're doing. Punyalah lama plan ape entah,aku tunggu je belakang langsir,nak acah terkejut lah nanti.Kesian pulak buat surprise tak jadi kang.Haha.

First,aku terkejut sebab depa bawak laki sorang. And I hate the idea. Tak kisah lah kau pakwe sape tapi I really hate it. Then,nyanyi nyanyi pe semua macam biasalah aku ni communication skill dari kecik sampai la ni kelaut. Depa yang banyak borak,lebih dari aku. Taktau birthday siapa jadinya.

Then,dah borak borak.Haus lah kan. Tapi depa tak bawak lah air kan,naik motor nak letak dalam seat pun tak celuih. Aku lah pi balik rumah buat air dengan bawak cawan semua. Yang tolong bawak cawan sorang jelah. Bestfriend aku tu.

Kesimpulannya,aku murung terus bithday plan jadi cemteik lagi lagi mak aku perli. "Birthday hang ka birthday depa taktau." Sampai sekarang lah kot,aku tak suka sambut birthday.

Dan aku pun tak suka perhatian macam kau nyanyi lagu kuat-kuat dekat public wei what Im supposed to do? Cringe.

Tapi 100 markah lah sekurangnya depa ingat aku lagi kan.Semalam pun bestfriend aku tu sambut birthday aku.Bawak kawan lain semua.Belanja pizza walaupun roti dia lagi banyak dari topping. Tapi apa apa pun aku APPRECIATE lah. Payah dah nak jumpa kawan susah senang ni. Nanti aku buat this girl appreciation entry pulak.hee
Back to Top