2

Tutorial Letak Widget Twitter+Tweet View


  1. log in dalam account twitter korang
  2. pergi ke setting>widget
  3. then akan nampak macam ni

lepas tu edit la ikut suka korang eh

maaf sebab aku memang selalu setting bahasa malaysia.bila lagi nak jadi malaysian kan.lulz.

*unclick 'foto kembang auto' tu kalau taknak gambar tweet pop up.so,dia akan jadi dalam bentuk url je.

*lepas dan siap.save lepas tu copy url and paste dekat sidebar blog.

kalau tak jadi bagi tau eh.

nanti minggu depan nak share tutor gunakan free GIMP apps [sini]  yang function dia sama macam photoshop.till then,chai chienn!

2 Virus:

leya yeolly berkata...

Cant wait for next tuto

Miss M.S berkata...

ecewahhh.tak sangka ade org berminat.lulz

Catat Ulasan

Back to Top