5

Minggu Orientasi Matrikulasi Pahang (KMPh)

the taste of hell.haha.siapa je yang suka orientasi baq hang?since matrik pahang ada pdt(program dua tahun) so we had seniors.acer konon seniority diamalkan lah disini.tapi berita baik,masa orientasi je kita jumpa diorang ni.masa belajar,nak jumpa kawan sekolah pun payah wa cakap lu.hahahaha.

so,since dah habis matrik ni,boleh lah ceritakan sedikit sebanyak pengalaman aku dekat sini kan.untuk adik-adik(lel)yang bakal masuk sini perhaps?

dewan (lupa nama.kahkah) on the very first day.dewan di mana modul yg tak bernasib baik selalu exam.panaih baq hang.aku(modul 3) exam di library okeng.

kunci bilik.it stand for blok A2,aras 3,bilik 7.

meja study (pardon the mess)

katil.satu bilik 4 orang.

macam korang tengok.bilik tu cukup luas dah.sorang satu katil,almari,rak buku,meja study+lampu study and plug.cadar and bantal bawak sendiri punya.kalau kau gigih,belambak je bantal dekat stor,tapi kau takkan sanggup nak ambik.buahahaha.setiap kali sem baru,akan ada jualan bantal and kelengkapan apa segala jua dekat parking bawah.so jangan risau kalau tak sempat buat persiapan okay?and kolej ni jugak sediakan towel.semua bayar sekali bawah yuran.dan korang jugak akan dapat 3 helai baju kolej.warna lain setiap ambilan baru,so sem korang aku taktau lah kaler ape.

for science stream students,uolss will get this lab coat.sekali bawah yuran.boleh acah-acah doktor gitew.tapi masa minggu kedua baru dapat.


kad matrik batch kitorang.jangan risau zaman ni korang semua dah dibenarkan pakai tudung colourfull.aku je noob.wakaka.

masjid tingkat 2.


the view from mosque.sebelah tu track and padang.kita boleh pinjam alat sukan(raket tenis/squasy),bola atau basikal etc every evening or weekend.


view dari belakang masjid


semua klej akan buat benda ni.aktiviti paling siot sekali.

taubat aku kata.seniority terselah nak mati masa ni.menyumpah-nyumpah aku dekat senior.kah kah.kejap duduk kejap berdiri.angkat beg atas kepala bagai.dah lah kena datang sini berlari.mau tak nye,blok aku dah paling jauh.atas bukit nuh.blok A1 dan A2 memang pancit lah time orientasi.serius nak mati rasa ulang-alik baq hang.pastu nak nya lecturer masa tu pi raging siapa yang lambat kena lari satu round track.pejadah,dah lah penat berlari kena lari lagi.memang fuh fuh lah mulut aku.lel.


hasil?ni dah okay sebab aku letak plaster.fahamilah sengsaranya kena lari dengan kaki melecet.fuh.

sekian sahaja untuk orientasi.satgi aku update lagi info yang korang perlu tahu untuk survive 2 minggu pertama di matrik.seram bukan?lel.

5 Virus:

Unknown berkata...

Dewan mat kilau(DMK)

Adam Muazzam Nurfaiz berkata...

Dewan mat kilau(DMK)

Miss M.S berkata...

Yass. Senior ye

Unknown berkata...

Solat kena berjemaah ye di surau setiap waktu ke waktu tertentu je?

Miss M.S berkata...

Waktu orientasi semua wajib berjemaah. Lepas2 tu boleh solat dalam bilik je.Dekat blok pun ade surau utk setiap aras,tp takde org pun gunakan. Kalau bulan puasa tu option sendiri nak tarawikh ke tak dekat surau.

Catat Ulasan

Back to Top