5

kenapa memilih untuk jadi introvert?

why not?haha

aku memang niat nak ubah perangai ni tau.perangai-sentiasa negatif dengan orang ramai.

dah cuba.banyak kali T_T

tapi nampaknya untuk kesekian kalinya aku kalah.kalah dengan sejuta perasaan sejuta pandangan mereka.

banyak yang aku tak faham dengan dunia ni.banyak yang aku nak beritahu.tapi aku takut.takut aku tak dapat terangkan dengan baik.takut aku kedengaran seperti si sempurna yang kerjanya cuma menuduh dan meludah.

setiap hari..bilangan orang yang begitu semakin ramai.menambahkan lagi jumlah masyarakat yag terkesan.terkena.tersentap.lalu mewujudkan suatu kelompok defensif.terlalu defensif.

ahh.mungkin aku terlalu banyak berfikir agaknya.hahahahahaa.okay mari lupakan.

5 Virus:

Bro Ley berkata...

introvert berfikir negatif ke? introvert ni just tak suka bersosial lama2 sangat je yg saya tahu. Tp still boleh diajak berkawan. saya pernah tulis pasal ciri2 introvert ni kat sini:

mitos tentang seorang introvert

Mialia Amelia berkata...

Sy pnah jdi pndiam dulu masa f1. but bukan sbb karakter mcm tu, sbb masa tu tgh hadapi masalah n rasa insecure. Start nak masuk f3, dah berazam, tak nak lagi jadi pendiam, nak dapatkan kawan. Mula2 mmg awkward gila nak mulakan conversation. haha. Alhamdulillah skarang communication dah better

Miss M.S berkata...

Tak tak.bukan tu yang nak dimaksudkan.tapi taktau kenapa perkataan ni yang keluar

Miss M.S berkata...

Kan.after matrik ni rasa dah okay nak bagi pendapat dekat orang.slow slow lah berubah insha Allah

Miss M.S berkata...

Kan.after matrik ni rasa dah okay nak bagi pendapat dekat orang.slow slow lah berubah insha Allah

Catat Ulasan

Back to Top