14

UPU Result



haih.mintak tolong sesape yg ambik kos web design/web developer/programmer atau ape2 saja berkenaan web,tolong buat web kerajaan yang tak crash down bila pengguna online sekaligus.XD.kalau boleh lah.

ni aku pun konpius kejap tutup kejap bukak. =..=




jadi berkat usahasama rakan2 yg lain.tolong sebarkan web lain untuk check upu 2014/2015 dengan mudah.terima kasih diucapkan. *poyo . maka yg tak lepas-lepas lagi tu boleh lah check laman web tersebut.

jadi kisahnya dapat uitm je yang mampu.bersyukurlah sikit ada yang tak dapat pun.T_T.alhamdulillah.dah memang aku isi kos tu kat pilihan 1st sape suruh.lol.tapi takpe.aku dah plan arah tuju sampai degree,master mungkin atau terus ke kerjaya je.insyaAllah.

jadi kenapa ladang? well,why not? 

cuma ni je kos yang paling menyenangkan aku.aku minat biologi.suka kerja luar.tak banyak competition.peluang pekerjaan luas.tak semestinya ambik kos ni jadi peladang okeh.nampak ada perkataan pengurus kat depan?lol.tak pun kalau aku rajin duduk uni lama-lama.aku boleh sambung bidang lain.bioteknologi contohnya.tak jadi doktor manusia,jadi doktor pokok pun boleh ^_^

ni bidang lelaki?yosh~jangan bersikap racist tehadap pompuan(sexism).XD.aku rasa dari compete dengan laki dalam kos tech baik lah compete dalam kos ni.aku ni dahlah tak kreatif.pembenci setia fizik lak tu.kuikui.

mak aku kata.berbaktilah kepada tanah.hehe.kalau bukan anak Malaysia yang uruskan tanah di sini,takkan nak bagi indo conquer kot.kalau semua nak kejar duduk dalam aircond,pss.mati nanti kena tanam dalam tanah jugak.haha.ni takde kena mengena.hiburan islamik :D

mula-mula dapat result ni memang tak dinafikan rasa bodoh letak pilihan 1st.haha.lepas tu mula terfikir baik g matriks je.pulak tu kawan-kawan yang lain semua pakat nak pegi matriks.semua nak kejar setahun tu.jalan singkat katanya.

jadi kenapa aku tak memilih untuk ke matriks?jap,sebelum tu aku ada baca orang kata matriks ni tempat buangan budak yang tak lepas ke uni.


pemikiran apakah itu? dari kecik aku anggap budak matriks lagi cerdik dari uni.satu sebab laluan pantas.dua aku banyak dengar pointer budak matriks 3.8 ke atas.tiga tak lepas kena tendang lah lelong lah.haha.tu sebelum aku dapat tau asasi tu wujud.

kesimpulannya.belajar kat mana sama je.duk matriks tu struggle sebab suasana dia.dan kalau takde "tak lepas pointer 3.50 ke atas kena lelong" takde nye budak spm tak gempak(macam aku) ni nak beriya belajar.punya cuak.masalah duduk uni atau form 6 ni satu je.belajar santai.dan senang leka.yelah.bagi yang form 6,duduk sekolah balik,jumpa kawan.takde fefeling pra u.habis lah.stpm tu kira susah jugak.

bagi aku sekarang ni pulak.dua-dua ada pros and contra.nanti dah dapat tahu tempat dekat mana,dah siap sesi mesyuarat dengan ayahanda.then,aku bagi dia decide sebab yang bayar yuran tu dia.restu tu penting.minat dan keupayaan tu penting jugak.kita nak bekerja,carilah kerja yang kita minat,nescaya kita tak rasa yang cari duit tu susah.despite bab kena handle masyarakat tu je yg the hell sikit..:p

jadi selagi kau tak habis spm.kau takkan rasa susahnya nak buat pilihan.lagi2 result spm tak memberangsangkan.kau tak rasa jatuh tu apa.kalau tak jatuh sekarang,aku takut kau jatuh nanti.masa tu dah lambat sangat.cari information pasal kos dan kerjaya tu penting,tapi pilihan tu pada kita jugak,bukan pada si tukang cadang. "oh,kos ni susah dapat kerja." 'oh,budak asasi ni mesti bijak punya." atau, "masuk matriks/form 6?mesti tak lepas u lah tu".

tiba masanya kita jadi bangsa yang maju sikit pemikiran.okay?good luck untuk semua orang yang sedang berjuang dengan hidup masing-masing.tengah memilih upu/matriks/form 6 ke,mencari kerja ke,di peringkat spm ke.matlamat hidup tu penting.
"you fall seven times,get up at eight."

14 Virus:

nurul mustafa berkata...

tahniah. :D

Mialia Amelia berkata...

tahniah juga :D website yg awak guna tu lain dgn website yg saya guna untuk check, hehe. mmg xfaham la kenapa org suka judge sangat berdasarkan kos atau tempat belajar seseorang. mcm big deal sangat.

Spirogyra berkata...

thanks XD

Spirogyra berkata...

kan? sy puas fikir mcm mana nak terang kat makcik2 kat kampung bila diorang pelik sangat dengan kos yg sy pilih. im not even her daughter.haha

laman blog saya berkata...

tahniah :-)

Hidayah Suhailee berkata...

tahniah !!!! pilih elok2 tau.. good luck

Izzati Amira berkata...

alhamdulillah..congrats okayy

Spirogyra berkata...

thanks ^.^

Spirogyra berkata...

huhu~ masih berfikir sekarang ni.btw thanks XD

Spirogyra berkata...

ye,alhamdulillah.tenkiu..:D

tomodachilavendra berkata...

Kos yang sama cam saya dapat :D

Miss M.S berkata...

wahh? serius? hahahaha XD

ciklolita berkata...

Weyy! Bioteknologi eh. Now kau datang dua dua bioteknologi pertaniaaan. Weyyyy cuba kau baca balik mesti kau tak sangka apa kau tulis. Ke aku je over hahahahaha

Miss M.S berkata...

Hahahaha yeah.lepas consider ape segala.aku ambik matrik pastu dapat biotech dekat unisza.lel kelakar

Catat Ulasan

Back to Top