2

kisah aiskrim dan pisang


siapa tak kenal lagi aiskrim pasu dan goreng pisang pisang goreng cheese?






naahh..aku bukan budak hipster untuk memperjuangkan nasib mereka.eceewah.

cuma nak tanyalah kenapa orang malaysia ni tak boleh menerima perubahan.diorang macam..eh nak malaysia yang dikenali tapi eh..itu salah ini salah.

aku pun tak pernah dan tak ingin nak rasa dua makanan ni.tapi aku takde kecoh pun.orang lain sibuk fikirkan idea baru nak promosi malaysia ni kat mat saleh dan mat kpop kau pulak yang kecoh lebih.tak nak makan sudah.




konon tradisional lah gitew.prefer aiskrim potong lah.pisang goreng sambal lah.selagi benda tu tak pupus tak payah lah pedajal rezeki orang.cehh.marah ni nampak tak.hahaha.

bukan apa.cuma nak ajak orang malaysia ni jangan kerja nak argue depan handphone and start working out the bussiness yang boleh meningkatkan nama malaysia ni.bukannya lets say China ada restaurant yang gaya toilet tu kau sanjung puja,tapi perubahan yang sikit ni kau nak hentam beria.

mature lah sikit bang oi.and aku cakap camni tak semestinya aku tak pernah makan aiskrim potong.weyh zaman aku naik beskal semata-mata beli aiskrim tu seposen dua layak dipuji.

the same case with the hipster cafe nowadays..kau nak lepak kedai kopi pergilah sana.jangan terajang kedai orang.kafe jenis yang ada theme ni dah lama ada dekat luar negara.bukannya harmful pun.mana kau tahu dia boleh attract pelancong? mostly melayu dengan dengki dia yang tak habis habis.kalau tak suka perah lah idea camne nak popularkan makanan tempatan.boleh je pada firasat aku.negara jepun dan korea tu boleh je promosi makanan tradisional diorang.apatah lagi malaysia ni.syurga makanan.

2 Virus:

ღ Simple Ladygirl ღ berkata...

saya setuju..pelik juga org skg..ini pun nak bising2.. Tapi bila tengok kan,mcm sedap je aiskrim pasu..cute n kreatif.hehehe

zhathie berkata...

haha . deep ayat print screen tu .

Catat Ulasan

Back to Top