Cara customize CBOX

By Naja - 3:53 PTG

Atas permintaan sistur syaza maka terhasillah entri ini ya. Apa yang cbox korang boleh buat? Nak tahu? Macam biasa first, log in cbox dulu.

1. Look & feel > theme editor

2. Pilih see through kalau nak background transparent. dah adjust lah apa-apa yang perlu dekat situ.

[tips untuk senang pilih colour yang kita nak, google html colour picker, copy paste yang ada hashtag tu]

[kalau nak cari warna-warna pastel, search je html dia dan copy]


3. Options > emoticons


4. Pilih my custom emoticons. Google lah ready made emoticon, copy link and paste. Code tu korang boleh gantikan dengan perkataan yang korang nak, so bila orang taip 'bw' dekat cbox kita, emoticon tu yang akan gantikan perkataan tu. Untuk tutorial tambah emoticon pergi ke web ni http://schazatiebambam.blogspot.com/2013/01/cute-smilies-at-cbox.html

  • Share:

You Might Also Like

6 Virus

  1. Balasan
    1. nak bagi orang letak link sebenarnya, senang bw gituu XD

      Padam
  2. tq Naja! Akak baru baca. :) thx a lotttt.. nak buat nanti akak inform bila dah siap hihihi

    BalasPadam
  3. Wow..thank u..nak try cbox yg ni..

    BalasPadam