2

Kelebihan Bersikap Neutral

Bagi aku,sekolah aku kuat main pengaruh kuasa.siapa yang lebih tinggi jawatan,siapa yang lebih genius,siapa yang lebih cantik,siapa yang lebih kuat bodek cikgu misalnya..

perangai orang macam ni memang sampai kebesar lah jawabnya.

jadi sebagai rakyat marhaen seperti aku ni yang tak berapa cerdik,tak berapa cantik,tak berapa berjawatan,dan tak reti bodek sangatlah diperlukan untuk bernaung di bawah kuasa-kuasa di atas.

namun...,

nasihat aku,jadilah seneutral yang boleh.sebab dengan jadi neutral,kau boleh..


  • kaut keutungan dari semua kuasa (boleh dapatkan tips kat mana nak cari skop dari si genius,dapat tips sental daki di badan dari si cantik,dapat tumpang membodek etc..)
  • kalau terjadi pergaduhan antara kuasa,kau tak perlu masuk campur dan penat mengerutkan muka dengan semua orang yang menentang kau.
  • dapat perlindungan.ini boleh dipraktikkan sekiranya ada orang nak cari pasal.
  • semua orang suka tak membenci kau.sebab kaulah orang yang sokong mereka semua.(caution:sokonglah bila betul,bantah secara berhemah atau diamkan saja bila salah)
  • pengalaman.boleh jadi bahan story time untuk anak kau bila besar.
tapi yang tak best bila orang panggil kau lalang.tak.kau bukan lalang.kau cuma bukan jenis orang yang loyal tak tentu pasal.yang sanggup butakan mata dan hati cuma sebab nakkan tempias pengaruh mereka.so,be neutral.okay?

2 Virus:

Lala Rahim berkata...

dah baca. nice entry! :)

Spirogyra berkata...

hee.thanks!

Catat Ulasan

Back to Top